Helgens vin: San Silvestro Piemonte Barbera 2020

Uppdaterat: 10 feb.


I lördags prövade jag ett vin som jag inte testat tidigare, San Silvestro Piemonte Barbera 2020.

Flaskan var ganska lätt i handen och med en lite "hippigare" ettikett som var enkel men stilren. DOC klassificerat.


Lätt, friskt och hög fruktsyra. Lagom strävt med en härlig blåbärssmak som finish. Kanske lite väl hög fruktsyra men i övrigt ett väldigt lättdrucket vin, inte jättelång eftersmak tyvärr.

Toner av hallon, blåbär, gräs, och röda äpplen.


Jag tog fram ett vitt A4 papper och lade det på bordet dör jag hade bäst ljus och kikade lite närmare på färgen genom att luta glaset mot pappret. Färgen påminner om mosade hallon och drottningsylt, ljusare ton på sidorna och en mörkare ton i kärnan. Klart åt ett mörkt rubin håll.


Detta för mig är ett ungt, friskt vin som jag tror passar bra till en ljummen vår dag när naturen börjar vakna till liv igen och sommaren ligger runt hörnet. Energi och med lite försiktig optimism skulle jag säga. Virvla gärna runt för attt få in lite syre och se vinet ta en annan riktning.


Skulle passa bra till grillad kyckling, anka, fläskfilé, varmrökt lax och ostar med en nötig karaktär.Länk till Systembolaget: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/piemonte-7278201/Vin, Vinglas, Vinflaska, Barbera, Piemonte, Marmor, Rött vin, Italien, Italienskt vin

64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla